Jordnötssmör

AlmondCocoaNutButter_Horizontal-1024x683 copy

Portioner: 2 dl Tid: 5 minuter
Portioner: 2 dl Tid: 5 minuter
Detta hemmagjorda jordnötssmör är fantastiskt gott och helt naturligt! Det tar bara några få minuter att göra ditt alldeles egna nötsmör.
Portioner: 2 dl Tid: 5 minuter
Portioner: 2 dl Tid: 5 minuter
Detta hemmagjorda jordnötssmör är fantastiskt gott och helt naturligt! Det tar bara några få minuter att göra ditt alldeles egna nötsmör.
Ingredienser
Portioner: dl
Instruktioner
  1. Detta recept fungerar bäst med tillbehörskannan Twister jar men kan även göras med de andra kannorna.
  2. Instruktioner för Twister jar Lägg i nötterna och saltet i kannan. Mixa på hög hastighet på hög hastighet i ca 90 sek eller tills det att den konsistensen du vill ha är upppnådd. Medan du mixar skall du vrida locket moturs.
  3. Instruktioner för FourSide eller Wildside+ Lägg i nötterna och saltet i kannan. Mixa först i 20 sekunder på låg hastighet öka därefter hastigheten till hög och mixa i ytterligare 50 sekunder. Stanna sedan mixern och rör runt så att alla jordnötter i kanterna också mixas och kör sedan i ytterligare 50 sekunder eller tills önskad konsistens
  4. Det går även att göra jordnötssmör med olja vilket ger det en lösare konsistens. Tillsätt då cirka en matsked jordnöts eller rapsolja.
Noteringar

*Tips: För att rosta jordnötter själv lägger du dem på bakplåtspapper på en plåt. Sätt ugnen på 175°. Rosta i 8-10 minuter. Rör gärna runt efter halva tiden för att få dem jämnt rostade.

Dela det här receptet