Hemmagjord Nutella

AlmondCocoaNutButter_Horizontal

Portioner: 16 Tid: 20 minuter
Portioner: 16 Tid: 20 minuter
Går rakt in i hjärtat hos alla chokladälskare! Ringla över en fruktsallad, använd som fyllning till crepes eller pannkakor, bred på ditt favoritbröd eller njut helt enkelt bara av nutellan med en stooor sked!
Portioner: 16 Tid: 20 minuter
Portioner: 16 Tid: 20 minuter
Går rakt in i hjärtat hos alla chokladälskare! Ringla över en fruktsallad, använd som fyllning till crepes eller pannkakor, bred på ditt favoritbröd eller njut helt enkelt bara av nutellan med en stooor sked!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Lägg kokosolja och hasselnötter i mixerkannan och sätt på locket. Mixa på låg hastighet i 15 sekunder, öka därefter till hög hastighet i ytterligare 35 sekunder (tills du når totalt 50 sekunder).
  2. Använd slickepott för att röra ner nötter och olja mot botten på kannan, sätt på locket igen.
  3. Mixa på medelhastighet i 50 sekunder, öppna, rör ner, stäng, mixa igen på medelhastighet i 50 sekunder. Upprepa detta ytterligare en gång.
  4. Lägg i kakao, vaniljsocker och florsocker i kannan, på med locket. Mixa i medelhastighet i 50 sekunder.
  5. Förvara i en tätslutande glasburk i kylskåpet. Håller sig åtminstonde 4-6 veckor i kylen.
Noteringar

*Tips: För att rosta hasselnötter själv lägger du dem på bakplåtspapper på en plåt. Sätt ugnen på 175°. Rosta i 8-10 minuter. Rör gärna runt efter halva tiden för att få dem jämnt rostade. Avlägsna så mycket skal som möjligt genom att gnida nötterna med en ren kökshandduk.

Dela det här receptet