Hemmagjord Nutella

Ingredienser
- 4 dl Rostade hasselnötter
- 1 dl Kokosolja, smält
- 1 dl Kakao
- 1 msk Vaniljsocker
- 2 dl Florsocker
Portioner:
Instruktioner
- Lägg kokosolja och hasselnötter i mixerkannan och sätt på locket. Mixa på låg hastighet i 15 sekunder, öka därefter till hög hastighet i ytterligare 35 sekunder (tills du når totalt 50 sekunder).
- Använd slickepott för att röra ner nötter och olja mot botten på kannan, sätt på locket igen.
- Mixa på medelhastighet i 50 sekunder, öppna, rör ner, stäng, mixa igen på medelhastighet i 50 sekunder. Upprepa detta ytterligare en gång.
- Lägg i kakao, vaniljsocker och florsocker i kannan, på med locket. Mixa i medelhastighet i 50 sekunder.
- Förvara i en tätslutande glasburk i kylskåpet. Håller sig åtminstonde 4-6 veckor i kylen.
Noteringar
*Tips: För att rosta hasselnötter själv lägger du dem på bakplåtspapper på en plåt. Sätt ugnen på 175°. Rosta i 8-10 minuter. Rör gärna runt efter halva tiden för att få dem jämnt rostade. Avlägsna så mycket skal som möjligt genom att gnida nötterna med en ren kökshandduk.
Dela det här receptet