Om Blendtec

Historia
Långt innan "Will it Blend?"-serien exploderade på youtube började Tom Dickson mixa träbitar i sina blenders för att se vad de gick för. Inte speciellt förvånande för den ingenjör och uppfinnare han var. Under hela uppväxten roade han sig med att sätta stora motorer i små saker.

Redan 1975 väcktes Tom Dicksons nyfikenhet för att uppfinna, då han använde en dammsugare för att städa upp efter att ha spillt ut vetekärnor. Hans medfödda nyfikenhet drev honom till att revolutionera mjölkvarnar för hemmabruk. Han tog det från gammalmodig stenmalning till ett patenterat rostfritt malhuvud. Likt de flesta uppfinnare slutade inte Tom där. Han föreställde sig den perfekta mixern som skulle kunna använda det färskmalda mjölet från hans kvarnar för att göra hälsosamma bröd och limpor på bara några minuter. Tillbaka i labbet utvecklade Tom en automatisk knådningsfunktion som gjorde det möjligt för mixern att knåda degen, arbeta fram gluten och därefter stänga av sig när den var klar.

Tom fortsatte att utveckla och förbättra sin blender och bestämde sig för att införa en fyrkantig kanna istället för den traditionsenliga runda kannan. Han förbättrade blendern och började tillverka kommersiella blenders precis i början av smoothie-eran.

Blendtec Idag
I dagsläget tillverkar och utvecklar Tom fortfarande liknande blenders och företaget fortsätter att växa. På Blendtec-kontoret finner du det innovativa ingenjörsteamet och deras "tortyrkammare", du hittar också det internationella teamet som letar var nästa resa skall ta dem och om du har tur kan du skymta Tom som mixar sönder sin nästa stora uppfinning eller varför inte den nyaste modellen av apples telefoner.

Idag använder människor över hela världen Blendtec blenders, i hemmet, på restauranger, i drinkbarer, på caféer och mycket mer. Blendtec fortsätter att drömma om den perfekta blendern som kan förbättra livet för andra.